“AZ ELSŐ 12 HÓNAP BABÁNK ÉLETÉBEN” – 5. hónap

Ebben a hónapban már előfordulhat, hogy ha hason fekvés közben megpillant egy tárgyat, ami ferdén a feje felett lóg, olyannyira elfordítja a fejét, hogy aztán még az egyensúlyát is elveszti. Ebből aztán az történik, hogy – ugyan passzívan, de a baba számára váratlanul – a hátára gördül, pontosabban átbillen, átfordul.

Ülő helyzetbe húzásnál egy olyan fejlődési szakaszba ér, amelyben a hajlítás előtérbe kerül, és már aktívan! Minden kis testrészével azon dolgozik, hogy az ülésbe húzáskor fel tudjon ülni.

A járáshoz a lábacskák támaszkodó képessége folyamatosan erősödik. Most már elegendő csak lazán a hóna alatt megfogni, és 1-2 másodpercre már lábaira terheli a testsúlyát, azaz tartja magát. Persze még kevésbé talpacskáin áll, sokkal jobban megfigyelhető, hogy a lábujjai hegyén áll, alaphelyzetben ezekkel kapaszkodik.

Meg tudja már különböztetni és reagál is az eltérő hanglejtésekre és különböző arckifejezésekre. Észleli, ha anya szigorúbban szól hozzá, arcvonásai némi tanácstalanságról, némi félelemről és meglepetésről árulkodnak.

A negyedik és hatodik hónap között az érzékelésben már korántsem a bőre a főszerep. A mozgó fényingerek a babát már percekig elbűvölik, anélkül hogy a szemizmok elfáradnának.

Háton fekve egy elé tartott bármilyen színes tárgyra – ha megtetszik neki – élénken reagál, örömében hevesen kalimpál. Képes már rá, hogy mindkét (!) kezével a tárgy felé nyúljon és megérintse azt, de megfogni még nem tudja.

A Baby mix babatornáztató vidám színei és figurái felkeltik a baba érdeklődését, és fejlesztik a színlátást és az érzékelést. Egészen kicsi kortól használható, rátehető ágyra, szőnyegre. Többféle összeállításban és színekkel kapható, amelyet jó szívvel ajánlunk minden kisbabás anyukának gyermeke játszásához, fejlesztéséhez. Ha szeretnétek megnézni, kipróbálni, nézzetek be hozzánk!

babymix-baba-tornaztato


Babyland,….minden, ami baba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük