“ANYA LESZEK!” – 2. hónap

“ANYA LESZEK!” – Babavárás hónapról-hónapra a BABYLAND Babaáruházzal. 💟
Posztsorozatunk folytatódik!

Eljött a február, így elérkezett egy következő hónap. Lássuk, mi minden is történik Veled, babáddal ekkor.

⭐️ A 2. HÓNAP ⭐️

Kedves Kismama! Meglehetősen aktív hónap elé nézel, hétről-hétre sok változás történik. Míg a hónap elején még az alakodon valószínű nem veszel észre jelentősebb változást, addig a hónap végére – 2-3 hét elteltével – a méh körülbelül 10 cm-es növekedésének köszönhetően már elég nagy ahhoz, hogy elkezdjen kiemelkedni. A hCG hormonszinted eléri a csúcsértékét, amivel együtt különböző változásokat tapasztalhatsz: simább (ez jó!), esetleg kicsit pufókább arcbőr, a hajad állaga is pozitív irányba javul, a mell egyre teltebb és érzékenyebb. Megindul egyfajta súlygyarapodás, de ez természetes és nem kell megijedni tőle. Sőt, valakinek kifejezetten jól is áll!😃 Mérséklődnek a kora reggeli rosszullétek. Fokozódik az anyagcsere és a szervezetedben áramló vér mennyisége. Érdemes ezért a nagyobb folyadékveszteséget pótolni, próbálj minél többet inni és sok folyadékot bevinni a szervezetedbe!

Babád is őrületes ütemben fejlődik! Míg a hónap elején ülőmagassága 2-3 cm, ez a hónap végére megduplázódik és elér a 6 cm-t. Óriási!! Minden létfontosságú szerve kifejlődött és tovább növekszik. Már tudja szopni az ujját, képes nyelni és ásítani. Egyre többet kezd mozogni.

☝️Amire érdemes figyelned:
Ha a soron következő hetek valamelyikében kell terhesgondozásra menned, érdemes rákérdezni, hogy kell-e tovább szedned a folsavat a magzatvédő vitaminod mellé.

Továbbá a megnövekedett mellméret miatt ajánlott beszerezni egy kényelmesebb, méretben jól passzoló, akár már speciálisan erre a célra alkalmas kismama-melltartót is. Ezt a későbbiekben is tudod majd a szoptatás időszakában használni. 
Erre a célra ajánljuk figyelmedbe a Stella szoptatós melltartókat, amelyek különböző méretben és kedvező áron beszerezhetők a Babyland babaáruházban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük