“AZ ELSŐ 12 HÓNAP BABÁNK ÉLETÉBEN” – 7. hónap

Ez egy nagyon aktív hónap lesz babád életében!

Először is hátáról a hasára fordul át. Ez egy igen fontos mozgásforma, ami már nem a korábbi átbillenés, sokkal inkább egyfajta csavarodó mozgás, miközben aktívan változtatja meg testhelyzetét. A későbbiekben a felüléshez is ez a fajta mozgásforma fog kelleni, így az átfordulás fontos mérföldkő lesz mind a mászás, mind a felülés tekintetében.

Ha a hátán fekszik, szívesen fogja meg a lábát és játszik vele, sőt gyakran szájba is veszi (!). Igazán helyes látványt nyújtanak! A játék egyébként azt feltételezi, hogy a csípőhajlítás kialakult és tud célzottan nyúlni egy adott irányba, ahová szeretne.

A hetedik hónapban babád felfedezi a rugózás képességét, amely nagy-nagy örömöt fog jelenteni számára. Ez újabb előrelépés a járás tanulásában.

Az előző hónapban már láttuk, mennyit ügyesedett a fogás-képessége, de most már akár mindkét kezével egyidejűleg meg tud fogni tárgyakat és rövid ideig meg is tartani, anélkül, hogy kiesne, ami még korábban gyakran előfordult.

Ez a képesség arra is alkalmassá teszi már, hogy egy tárgyat két kézben tartva azt megforgassa, miközben közelebbről megszemléli, tanulmányozza. Eközben gyakran át is teszi egyikből a másikba, sőt felemeli, ha leesik maga elé.

Ha viszont egy olyan dolog esik le, ami kikerül a látóköréből, tudja már, hogy megvan, nem veszett el, sőt utána is néz, keresi, aktívan utána fordul.

Ez utóbbi képesség birtokába elkezdődhet a kukucs-játék. Ez a gyermekkel való legelső közös játékok egyike. Ti már próbáltátok? Mindenképpen tegyétek meg, remek móka, szórakozás. Az anya egy kendővel letakarja a gyermek szemét és fejét, majd vidám felkiált: „Kukucs!”, miközben lehúzza a kendőt róla. Később már a baba maga húzza le arcáról a kendőt a játék folyamán.

Játék-játék-játék! Mint látható egyre több lehetőség nyílik a közös játékra. Játszatok Ti is!

Sokféle típusú és különböző korosztálynak alkalmas babajáték található a Babyland babaáruház választékában is. Ha felkeresitek üzletünket, kedvetekre válogathattok a rengeteg fejlesztő és sok mókás játék között. Ízelítőül látogassatok el a Babajáték menüpontban, ahol többféle kategóriába soroltan mindenki megtalálja babája életkorához leginkább illő játékot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük