“ANYA LESZEK!” – 6. hónap

Babád folyamatosan fejlődik tovább minden téren. Teste már arányos és bár soványnak tűnik, az elkövetkező 4 hétben a bőre alatti zsírréteg tovább gyarapodik olyannyira, hogy mire belép a harmadik trimeszterbe, testtömege eléri becsült születési súlyának a harmadát.

Ahogy növekszik, a méhben egyre szűkösebb a helye. Gerince elég erős, hogy megtámassza a testét. Reagál a tapintásra és a hangra: pulzusa felgyorsul, ha zajt hall és a zenére ritmikusan mozog.

Tüdeje tovább érik, légzőrendszere fejlődik. Bármilyen különösen hangzik, de gyakorolja is a légzőmozgásokat, így a fő légutakba folyadék kerül, de a tüdőbe nem. Erősödnek a légzést fenntartó izmok is, és néha csuklik, amit kívülről is érezhet a kismama.

A szeme teljesen kialakult eddigre, sőt már van szempillácskája is, ami védőszerepet tölt be a szemnek. Néha ki is nyitja a szemhéját!

Nemi fejlődése teljessé vált mind ha kislány, mind ha kisfiú lesz.

Már elég nagy ahhoz, hogy a hónap vége felé az orvos megállapíthassa, hogyan helyezkedik el a méhben. Legjellemzőbb, hogy fejjel lefelé fekszik, ritkább esetekben farfekvéses, esetleg keresztben fekszik. Az elkövetkező két hétben viszont még nagyon sok minden történhet, és van is elég helye ahhoz, hogy megforduljon, szóval don’t panic! 😉

A hónap elején még futball-nagyságú méh a hónap végére már akkora lesz, hogy fundusa (felső része) a köldök felett 5 cm-rel tapintható.
A növekvő pocak megtartására számtalan termék létezik, közülük az egyik legjobban kedvelt és keresett, a Chicco márkájú hastartópánt. Nagyon praktikus és jól tartja a kismamának az egyre növekvő hasat. Többféle méretben létezik (S-L méret), így mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt.

👉Üzletünkben, a Babyland Babaáruházban is beszerezhetitek, ha szükségetek van rá.
Érdeklődni itt tudtok: Győr, Szent Imre u. 83/B, vagy 96/410-633 telefonon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük