“ANYA LESZEK!” – 3. hónap

Itt a 3. hónap, itt a tavasz!🐦🌳🌞
Megkezdődik a terhesség legjobb időszaka!

Az émelygés és a fáradtság már a múlté, egyre energikusabbnak érezheted magadat! Az étvágyad is egyre jobb, bizonyos ételeket kifejezetten kívánhatsz. Ahogy nő a babád, úgy nő a gerincedre és a hátizmokra nehezedő nyomás is, ezért egyre fontosabb, hogy figyelj a helyes testtartásra. Finoman, de próbálj meg minél többet mozogni, járj el kismamatornára, és ha teheted, heti egyszer járj el úszásra, vagy végezz más könnyű testmozgást. A mozgás mellett kezdje el valamilyen relaxációs technikát is megtanulni, elsajátítani, pl. meditáció, légzőgyakorlatok, de jól jöhet egy kis masszázs is.
Az étkezésnél még mindig érvényben van a sok folyadékbevitel, de az étkezésnél is érdemes figyelni a sok rost bevitelére, tehát egyél minél több zöldséget és gyümölcsöt. A baba csontjai fokozatosan fejlődnek, tehát ügyelj a kálciumbevitelre is.
A hónap végére babád csontozata teljesen kialakul, akár egy röntgenfelvételen is meg lehetne nézni. Végtagjai, lába, karja megerősödnek, az összes porcikáját képes mozgatni, hüvelykujját a szájához is tudja tenni. Igazi akrobata! Már elég nagy a tér odabent, és mivel elég ügyes is, rugdos, forog, nyújtózkodik – bár ezt még nem igazán érezheted. Ülőmagassága 11-12 cm. 
A meglévő ruhatár már valószínűleg szűkös, ezért érdemes kismamaruha után nézni, vagy még egy ideig a meglévőket kiegészíteni, például derékmelegítővel, azaz bandázzsal. Kényelmesen beborítja a hasat, eltakarja a kikandikáló pocakot. Ha kismamamelltartót veszel, az legyen széles pántú, puha kosaras, lehetőleg három pánttal kapcsolódó. Legfőbb szempont a kényelem, mint ahogy a lábbeliknél is. Legyen puha, és könnyű legyen belebújni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük