cube-szoba

“ANYA LESZEK!” – 5. hónap

A kismama súlya a következő tíz hét alatt az eddiginél gyorsabb ütemben kezd gyarapodni, mert a baba zsírszövetet halmoz fel. Ez teszi majd ki a terhességed alatti összes hízás közel felét. Emellett az étvágyad is megnőhet, hiszen nagyobb lesz a kalóriaigényed, ami a növekvő alapanyagcsere fedezésére szolgál. Érdemes változatosan táplálkozni, kerülni a kis tápértékű, egészségtelen és zsíros ételeket (de ezt biztosan tudod is! 🙂).

Lehet szokatlan, extrém kívánósságod is – tégy úgy, ahogy neked jól esik! (e sorok írója is volt, hogy este 10-kor kért Mekis sült krumplit élete párjától. 🙂) És ha még étkezés: figyelj, hogy elegendő vasat vigyél be a szervezetedbe, illetve C-vitamint, ami a bevitt vas felszívódásában fog segíteni. Előbbire jók a vörös húsok, búzakorpa, lencse, szezámmag, utóbbira a narancslé, étkezési paprika.

Túl vagy a terhesség felén! Ha van lehetőségetek, még most utazzatok el pároddal, akár egy hosszú hétvégére, most még nem túl nagy a pocak egy utazáshoz.
Babád arca és teste egyre inkább az érett magzatéra hasonlít, zsírszövetei fejlődnek. Most már jól hall és sokféle hangra reagál. Beszélj hozzá, amikor csak teheted! Apa előnyben 🙂: a mély férfihangot a magzatvízen keresztül könnyebben meghallja, mint a magas női hangot. 
Ülőmagassága a hónap végére eléri a kb. 21 cm-t, súlya 540 gramm.

Már érdemes gondolkozni, mikre lesz szükséged, ha babád megszületik. Babakelengye lista lehet ebben segítségedre, ami tartalmazza mindazokat a dolgokat, amivel felkészülhetsz babád érkezésére. Érdemes a babaszoba kialakításán is elkezdeni gondolkozni, milyen típusú, fajtájú, színű bútor tetszene, mire van hely, stb. Komplett babszoba-bútort szeretnél, vagy csak egy-egy darabot, pelenkázót és kiságyat? Vagy ezt akár egyben, kombiágy változatban?

A Babyland babaáruházban sokféle bababútor közül választhatsz. Nézz körül honlapunkon, ahol számtalan márkájú és típusú termékcsalád között tudsz válogatni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük